top of page

In 5 stappen een energiezuinig huis

Duurzaam wonen: wie wil dat niet? De maar stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat steeds meer mensen gaan nadenken over het verduurzamen van hun woning. Slim! Maar ga je dan voor zonnepanelen? Een andere warmte installatie? Of een andere slimme oplossing? De mogelijkheden zijn eindeloos en verschillen per woning en situatie. Wij helpen je op weg en nemen je mee in de 5 stappen naar een energiezuinig huis.


Duurzame investeringen

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je niet alleen op je energierekening, maar verhoog je ook je wooncomfort en draag je bij aan een beter milieu. Daarnaast is het altijd een investering in de waardestijging van je woning. Win-win dus! Zo pak je het aan:
Stap 1

Begin met het (laten) maken van een scan van de woning. Deze scan geeft inzicht in de verbeterkansen, de kosten van de verbeteringen en het rendement op deze investeringen. Er zijn verschillende partijen die zo'n scan kunnen uitvoeren. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste partij.Stap 2

In de scan staan verschillende maatregelen beschreven die het mogelijk maken jouw woning te verduurzamen. Nu is het moment om een keuze te maken. Ga je voor optie 1, of kies je voor optie 2 en 3? Samen bekijken we welke maatregelen geschikt zijn en het gewenste resultaat opleveren.
Stap 3

Een keuze gemaakt? Dan kunnen we de offertes voor de gekozen maatregelen opvragen. Dit kun je zelf doen, maar een energie-adviseur kan je hier ook bij helpen. Tip: vraag bij meerdere partijen offertes aan, zodat je de prijzen, maar ook de mogelijkheden, voorwaarden en andere zaken kunt vergelijken. Zo sta je sterk en weet je waar je aan toe bent.Stap 4

In stap vier bekijken we de verschillende manieren waarop de gewenste aanpassingen gefinancierd kunnen worden. Voor iedereen is dit anders en er zijn mogelijkheden genoeg. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Eigen geld

  • Hypothecaire lening

  • Onderhandse lening

  • Energiebespaarlening

  • Subsidie

Samen bekijken we de voor en nadelen per financieringsmethode, om zo tot het juiste plan van aanpak te komen.Stap 5

Alle stappen doorlopen? Top! Dan is het nu tijd voor de real deal: we gaan het financieringstraject m.b.t. de gewenste verduurzaming opstarten en binnen de kortste keren zet jij de eerste of volgende stappen naar een energiezuinig huis!

Recent Posts

See All

Alles wat je wilt weten over beleggen

Alles wat je wilt weten over beleggen Steeds meer mensen zijn zich bewust dat beleggen echt noodzakelijk is. Naast de hoge inflatie, lage rente en de terugtrekkende overheid moet jij zelf meer regelen

Comments


bottom of page